Tips og tricks om hjemmesiden

 

På denne side har vi samlet forskellige tips og tricks til, hvordan du kan få vist hjemmesiden på skærmen. Du får også nogle tips til genveje, som gør at du kommer hurtigere rundt på hjemmesiden.

 

Har du flere tips, du selv har glæde af, så er du meget velkommen til at maile dem til vores webmaster: info@hovedhuset.dk

 

Få teksten læst højt

Hent og installer den gratis fjernbetjening. Så kan du få en vilkårlig tekst i fx e-mail, tekstbehandleren eller på en hjemmeside læst højt.

Link til www.adgangforalle.dkKlik på symbolet "Adgang for alle.dk", så åbner denne side i et nyt vindue.


Få større skrift på skærmen

Du kan ændre på skriftstørrelsen ved at holde Ctrl-tasten nede på tastaturet, mens du "scroller" op eller ned på musen.


Lang vej til top og bund

I bunden af alle sider har vi indsat et pilesymbol med teksten "Til top", som ved et klik bringer skærmbilledet tilbage til sidens top.

 

Nogle websider kan være meget lange, og du tager måske ofte fat i sidens scroll-bar for at gå op og ned. Her er der meget tid at spare ved at bruge tastaturet i stedet for musen. Du kan scrolle op og ned på en webside ved brug af piletasterne på tastaturet. Herved ruller du siden flydende. Vil du i stedet have siden flyttet et helt skærmbillede op eller ned, kan du bruge tasterne Page Up og Page Down eller blot trykke en gang på tastaturets mellemrumtast. Den helt store tur fra sidens top til sidens bund, klarer du på et splitsekund ved at trykke på End.
 

Surf på hele skærmen

Nogle hjemmesider tager sig bedst ud på en fuld skærm - uden bjælker i top og bund.

Hvis du vil slippe for statuslinje i sidens bund og værktøjslinjer og toolbar'er i toppen, så skal der blot et simpelt tastetryk til:
Tryk på F11 og du ser kun selve siden, samt navigationslinjen og eventuelle faneblade. Hvis du vil have de andre linjer tilbage, sker det automatisk, når du atter trykker på F11.