Om HovedHuset

 

Grundtanken i HovedHuset er, at arbejde og det at være en del af et arbejdsmiljø er udviklende og rehabiliterende. Derfor minder HovedHuset om en almindelig arbejdsplads, hvor løsning af arbejdsopgaver er omdrejningspunktet. Via arbejdsopgaverne udvikler den enkelte faglige, sociale og personlige kompetencer.

 

I februar 2006 åbnede HovedHuset som et projekt under Hjerneskadeforeningen og har siden november 2011 været en selvejende institution.


Målgruppe

Mennesker mellem 18 og 67 år med følger efter en erhvervet hjerneskade på grund af en sygdom eller ulykke – for eksempel en blodprop i hjernen, en hjerneblødning, slag mod hovedet eller anden sygdom. Det kan både være mennesker, som netop har afsluttet genoptræning eller mennesker, som har levet med en hjerneskade i mange år.

 

HovedHusets tilbud 

  • HovedHuset tilbyder et specialiseret og udviklende aktivitets- og samværstilbud (SEL § 104).

  • HovedHuset tilbyder særlige ressourceforløb for mennesker med følger efter hjerneskade.

Værdisæt

HovedHuset tager afsæt i 5 grundlæggende værdier: Ligeværd, medindflydelse, frivillighed/motivation, arbejdsfælleskab og fokus på styrker og ressourcer. Disse værdier og HovedHusets individuelle tilgang og fokus på det hele menneske har vist sig som en succesfuld metode til rehabilitering af mennesker med følger efter erhvervet hjerneskade.

 

Læs om HovedHusets metode clubhousemodellen.