Penge til HovedHuset

Lokalavisen Frederiksberg skrev d. 22 oktober 2009:

Velgørenhed. Kronprinsesse Mary modtog tirsdag på vegne af Hjerneskadeforeningen tre millioner kroner til HovedHuset.

 

Hjerneskadeforeningens projekt HovedHuset, på Borups Allé fik tirsdag en donation på tre millioner kroner fra Remmens Fond.

 

Pengene falder på et tørt sted for mennesker, som rammes af en hjerneskade, overlades til sig selv, når hospitalsindlæggelse og genoptræning er overstået.

 

Der er meget få tilbud, som er målrettet social og erhvervsrettet rehabilitering af hjerneskadede. For mange betyder hjerneskaden, at de tvinges ud i en voldsom omstillingsproces, der strækker sig over lang tid, hvor den enkelte skal genopbygge sin identitet og selvforståelse under helt nye betingelser.

 

På trods af, at HovedHuset er et af de eneste tilbud i hovedstadsområdet, var stedet lukningstruet, da den nuværende finansiering udløber med udgangen af 2009.

 

I Hjerneskadeforeningen glæder man sig over donationen: -HovedHusets arbejdsmetode er unik, og vi kæmper for en forankring af stedet i det offentlige system. Det er endnu ikke lykkedes, så det er med stor glæde og taknemmelighed, at vi kan fortsætte aktiviteterne det næste års tid i kraft af donationen fra Remmens Fond.

 

-Forhåbentlig får vi en offentlig finansiering på plads, så donationen kan bruges til videre udvikling af Hoved- Huset, siger Svend-Erik Andreasen.

 

Kronprinsesse Mary modtog som protektor for Hjerneskadeforeningen donationen fra Remmens Fond ved et arrangement på Rigshospitalet i tirsdags, hvor samme fond også uddeler fem millioner kroner til Hjerneskadeforeningen til uddannelse af speciallæger.